zaterdag 15 oktober 2011

Balletjes!!

Welke kindjes zijn er nu niet zot van...?

nodig? 


Voor de saus
1 grote ui, fijngesneden; 2 knoflookteentje, fijngesneden; olijfolie; 1 tak tijm; 1 tak rozemarijn; 2 tl gedroogde oregano; 1/2 dl witte wijn;: verse tomaten en/of  2 blikken gepelde tomatenblokjes

Gehaktballetjes
600 gr gemend gehakt: 1 sjalot, fijn gesneden; 2 el room; 3 el broodkruim; 1 ei; 20 blaadjes platte peterselie, fijngesneden; boter

Spaghetti
240 gram spaghetti, of vers kijk hier voor het receptje

Afwerking
1/2 bosje basilicum; 100 gram parmezaan, geschaafd

werkwijze


saus:  ajuin stoven met knoflook in olie, tijm, rozemarijn en gedroogde oregano toevoegen en blussen met wijn, laat de wijn bijna helemaal verdampen, voeg de verse tomaten en/of gepelde tomatenblokjes toe en laten sudderen tot ze gaar zijn, takjes tijm en rozemarijn uit de saus, saus mixen, koken en op smaak brengen met peper en zout

gehaktballekes: het gehakt mengen met fijne sjalot, room, broodkruim, ei en fijne gesneden peterselie, draai er mooie balletjes van en bakken in boter

spaghetti: kook de spaghetti a dente in gezouten water, afgieten en mengen met de saus

afwerken: met basilicum parmezaan

ik keek dit gerechtje af van sergio herman!

en smullen maar... Lou & Elle en manlief hebben er in ieder geval van genoten! Foto volgt beloofd maar de borden waren op voor ik er eentje kon nemen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen