maandag 17 oktober 2011

PIZZA!!!

We hebben geprofiteerd van een warme herfst dag (fietsen naar de winkel, spelen in de speeltuin, buiten voetballen, Lou met zijn tractor rijden, ... ) en manlief bakte als afsluiter pizza...!!!



In onze houtoven van Ardore

Daar is hij nu eens een krak in, 's morgens reed hij naar ITAF FOOD in Merksem voor kaas (hij gebruikt geen mozarella van het grootwarenhuis maar scarmorza, gerookte mozarella en tallegio) , italiaanse hesp en spek en een heerlijk wijnje! De rest komt van de winkel/ beenhouwder/ groentenman...

Rond vijf uur gaat manlief met Lou richting het houtkot, elks een kruiwagen vol hout komen ze terug


Ondertussen staat op het vuur de saus al te pruttelen, (ik ga altijd terug naar dat receptje van saus maar eigenlijk maken wij de saus altijd anders, naar gelang we zin hebben, gewoon proberen tot we de beste saus ever hebben...) en het deeg te draaien, (wij gebruiken nooit honing zal het de volgende keer eens proberen en maken het in het broodmachine)

We beginnen met een aperitiefje en een hapje, (scarmorza in spek gerold, gebakken in de pan met balsamico azijn) daarna schuiven we aan tafel en krijgen de lekkerste pizza's voorgeschoteld. Met hesp en champignons, kip en ananas, carpaccio en rucolla en vier kazen (eigenlijk zijn het er meestal maar drie... dus 3 kazen). 

Het was een heerlijke dag en alles was echt OP! 

Scarmorza (gerookte mozarella)

de wijn

de PIZZAoven










Geen opmerkingen:

Een reactie posten