maandag 10 oktober 2011

savoie met gehakt en aardappelpuree

Op zondag is het markt dag... Herentals markt onveilig maken, de geuren van de gebraden kip, hamburgers, brood, kaas, komen al op u af, heerlijk, genieten,... maar, manlief krijgt dan altijd ideeen, hmmm savooi met gehakt en appeltjes, hmmm pasta met artisjok en hmmm, ik kan beginnen koken... manlief krijgt alles van mij gedaan, wat maakte ik de volgende dag? ...


Wat hebben we nodig? 

8 grote aardappelen
savoie
1 ajuin
600 gram gehakt
3 jonagolds
kaneel
teentje look
melk
pezono
solo
currypoeder
paprika poeder

hoe beginnen we eraan? 

aardappelen schillen+ gaarkoken, puree van maken (met melk, boter en pezono)
savoie beetgaarkoken
ajuin stoven+ gehakt+ paprika poeder+ look+ kaneel
appelen stoven+ kruiden+ currypoeder
puree maken

ovenschotel in boteren en deze volgorde volgen savoie bladeren, gehakt erop, appel, puree, dicht met savoie bladeren en 20 min op 180°C

Super gerechtje om al op voorhand te maken, gepikt van de schoonmama!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen